Hírek

Állami kitüntetések átadása a nagykövetségen a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából

Idén 2021. április 14-én és 15-én került sor a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adományozott állami kitüntetések átadására Pozsonyban. Pető Tibor nagykövet a járványügyi intézkedéseket figyelembe véve, szűk körben megtartott ceremónia keretében adta át az elismeréseket.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.
Tovább

Nagykövetségi koszorúzások a Felvidéken

A járványügyi korlátozások miatt idén is elmaradtak a március 15-i nemzeti ünnephez kötödő ünnepségek, megemlékezések, koszorúzások a felvidéki magyar szervezetek illetve a Pozsonyi Magyar Nagykövetség részvételével. Külképviseletünk ennek ellenére igyekezett néhány ikonikus helyszínen képviseltetni magát és elhelyezni az emlékezés virágait. A pozsonyi Medikus kertben Márvány Miklós ideiglenes ügyvivő és Kiss Balázs, a nagykövetség diplomatája koszorúzott. Dr. Vida Csaba alezredes, katonai attasé pedig március 17-én hat különböző helyszínen adta meg a tisztességet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek.
Tovább

Orbán Viktor miniszterelnök nemzeti ünnepi üzenete

Az alábbiakban közzétesszük Orbán Viktor miniszterelnök úr határon túl élő honfitársainknak címzett nemzeti ünnepi üzenetét
Tovább

Megújult a pozsonyi Magyar Kulturális Intézet honlapja

A magyar kulturális kormányzat új, egységes arculatú központi, illetve külképviseleti honlaprendszert alakított ki, amelynek részei a különböző fővárosokban működő kulturális intézetekhez tartozó weboldalak is.
Tovább