Hírek

Megújult a pozsonyi Magyar Kulturális Intézet honlapja

A magyar kulturális kormányzat új, egységes arculatú központi, illetve külképviseleti honlaprendszert alakított ki, amelynek részei a különböző fővárosokban működő kulturális intézetekhez tartozó weboldalak is.
Tovább

Harminc éves a Visegrádi Együttműködés

1991. február 15-én Magyarország, Csehszlovákia és Lengyelország miniszterelnökei Visegrádon nyilatkozattal hozták létre a Visegrádi Együttműködést, amely 1993 után kiegészült a függetlenné vált Szlovákiával (V4). Az országcsoport céljai között szerepelt a totalitárius rendszer maradványainak felszámolása, a demokrácia védelme és a három - később négy - ország összefogása a gazdasági előrehaladásban és az euroatlanti csatlakozás előremozdításában.
Tovább

Állami kitüntetések átadása a nagykövetségen

2020. november 11-én került sor a nemzeti ünnep alkalmából adományozott állami kitüntetések átadására. Pető Tibor nagykövet a járványügyi intézkedéseket figyelembe véve, szűk körben és külön-külön ceremóniák keretében adta át a kitüntetéseket.
Tovább

Nemzeti Összetartozás Napja - 2020. június 4.

Köszöntjük a Felvidéken és szerte a világban élő magyar honfitársainkat a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, amely a Magyar Országgyűlés határozata értelmében a Nemzeti Összetartozás napja.
Tovább

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója a 2020. májusi érettségi vizsgákkal kapcsolatban

Az Oktatási Hivatal 2020. április 30-án tájékoztatót tett közzé az idei magyarországi érettségi vizsgákkal kapcsolatban.
Tovább