Hírek

A pozsonyi Bibliotéka könyvvásár ünnepélyes megnyitója

2019. november 7-én megnyílt a 29. Bibliotéka Nemzetközi Könyvvásár Pozsonyban. A megnyitón, melyre az Incheba Expo kiállítási komplexum rendezvénytermében került sor, megjelent és beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Lubica Laššáková, szlovák kulturális miniszter, Martina Lubyová, iskolaügyi, tudományos és sport miniszter, Juraj Heger, a Szlovák Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke, Pavol Šajgalik a Szlovák Tudományos Akadémia elnöke valamint Alexander Rozin az Incheba Expo vezérigazgatója. A Bibliotéka díszvendége Magyarország volt. A könyvvásár eddigi történelmében ez volt az első díszvendégi szereplés.
Tovább

Téli gumi és hólánc használata Szlovákiában

Szlovákia magasabban fekvő területein az elmúlt hétvégén már havazott, ezért indokolt ismét röviden összefoglalnunk, hogy az autók milyen felszereltségét írják elő a helyi jogszabályok az útnak indulók számára.
Tovább

Szlovák Kooperációs Börze 2019

Partnerszervezetünk, a Szlovák Befektetés-ösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (SARIO) szervezésében 13. alkalommal kerül megrendezésre 2019. október 24-én, Pozsonyban a Szlovák Kooperációs Börze (Slovak Matchmaking Fair). A rendezvény kiemelt témái a gépipar, automatizáció, robotizáció, IT, elektromobilitás, innováció, autóipar és az elektrotechnikai ipar lesznek. A szakmai panelbeszélgetések mellett B2B tárgyalásokat tartanak, amely megfelelő alkalmat biztosít a Szlovákiában partnert kereső külföldi vállalkozások számára.
Tovább

Magyar-szlovák gazdasági együttműködés

A Pest és Érd Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, illetve Dunaszerdahely városa közös fórumot tartott szeptember 20-án, ahol az együttműködés további dinamizálása illetve a V4-ek más területi kamaráival való kiegészítése szerepelt napirenden. A fórumon felszólalt Pető Tibor pozsonyi nagykövet is.
Tovább

15 éves a Selye János Egyetem

15 éve kezdte meg működését a komáromi Selye János Egyetem. Az évfordulós tanévnyitón részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Orbán Balázs miniszterhelyettes és Pető Tibor pozsonyi nagykövet is.
Tovább