Hírek

Szlovák Kooperációs Börze 2019

Partnerszervezetünk, a Szlovák Befektetés-ösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (SARIO) szervezésében 13. alkalommal kerül megrendezésre 2019. október 24-én, Pozsonyban a Szlovák Kooperációs Börze (Slovak Matchmaking Fair). A rendezvény kiemelt témái a gépipar, automatizáció, robotizáció, IT, elektromobilitás, innováció, autóipar és az elektrotechnikai ipar lesznek. A szakmai panelbeszélgetések mellett B2B tárgyalásokat tartanak, amely megfelelő alkalmat biztosít a Szlovákiában partnert kereső külföldi vállalkozások számára.
Tovább

Magyar-szlovák gazdasági együttműködés

A Pest és Érd Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, illetve Dunaszerdahely városa közös fórumot tartott szeptember 20-án, ahol az együttműködés további dinamizálása illetve a V4-ek más területi kamaráival való kiegészítése szerepelt napirenden. A fórumon felszólalt Pető Tibor pozsonyi nagykövet is.
Tovább

15 éves a Selye János Egyetem

15 éve kezdte meg működését a komáromi Selye János Egyetem. Az évfordulós tanévnyitón részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Orbán Balázs miniszterhelyettes és Pető Tibor pozsonyi nagykövet is.
Tovább

Kitüntetések átadása az augusztus 20-i nemzeti ünnepen

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen kitüntetéseket adtunk át a pozsonyi magyar nagykövetségen. Lanstyák István egyetemi oktató, nyelvész a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, Csütörtöky József muzeológus a Magyar Arany Érdemkeresztet, Holocsy Krisztina a komáromi Jókai Színház színművésze Magyar Ezüst Érdemkeresztet, Marian Hanták építőmérnök pedig Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott.
Tovább