KONZULI HIVATAL - POZSONY                                    

 Általános, Szlovákiával kapcsolatos információk és friss utazási információk

 

Miben tud segíteni a konzuli szolgálat?

Magyarország a külföldön bajba jutott magyar állampolgárok részére a Konzuli Szolgálat útján biztosít konzuli védelmet a vonatkozó jogszabályokban [2001. évi XLVI. törvény17/2001. (XI. 15.) KÜM rendelet] foglalt rendelkezések szerint. A konzuli védelem formáját, módját és terjedelmét az igény megalapozottságának, az igénylő rászorultságának és az adott külföldi állam viszonyainak mérlegelésével a konzul határozza meg.

A bajba jutott magyar állampolgár konzuli védelmét soron kívüli intézkedést igénylő esetben bármely uniós tagállam képviselete ellátja abban a külföldi államban, ahol nincs elérhető távolságban magyar képviselet.

(útlevél, e-személyi igazolvány, anyakönyvezés, hitelesítés, fordítás, stb.) 

Assistance in the preparation of certain application types (in English): Konzinfo Start (https://konzinfostart.mfa.gov.hu)

 

 

ELÉRHETŐSÉGEK, NYITVATARTÁS

Cím: 81106 Bratislava, Stefánikova 1

(A konzuli bejárat a Palisády és a Štefánikova utca sarkán található.)


Ügyfélszolgálat, tájékoztatás:
Tel: 00421 2 59 428 100
Fax: 00421 2 54 435 986
E-mail: consulate.pzs@mfa.gov.hu

 

IDŐPONTFOGLALÁS: 

https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/

https://konzinfobooking.mfa.gov.hu/

 

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a lefoglalt időpontban csak azt az ügytípust lehet intézni, amire a foglalás szól. Amennyiben az ügyintézés során derül ki, hogy nem a megfelelő ügytípusra történt a foglalás, vagy további ügyintézés is szükséges, ÚJ IDŐPONTOT kell foglalni.

Ügyintézés kizárólag előzetes időpontfoglalást követően lehetséges.

Ügyelet bajba jutott magyar állampolgárok részére:

Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon, külföldről a +36-80-36-80-36, illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában.


A Konzuli Hivatal ügyfélfogadási rendje (előzetes bejelentkezés alapján):

Hétfő

8.30-11.30

Kedd

Nincs ügyfélfogadás

Szerda-Csütörtök

8.30-11.30

Péntek

Nincs ügyfélfogadás

 

A Pozsonyi Konzuli Hivatal illetékességi területe                                                           

Az ország nyugati és középső részén az alábbi kerületek:

 • Pozsonyi kerület (Bratislavský kraj);
 • Nagyszombati kerület (Trnavský kraj);
 • Trencséni kerület (Trenčianský kraj);
 • Nyitrai kerület (Nitrianský kraj);
 • Besztercebányai kerület (Banskobystrický kraj) – kivéve: érdekvédelmi ügyek (pl. magyar állampolgár súlyos balesete, halálesete, vagy fogvatartása) melyek a Besztercebányai Alkonzulátus illetékességébe tartoznak;
 • Zsolnai kerületből (Žilinský kraj) a Kassai Főkonzulátus illetékességébe nem tartozó járások: Zsolna (Žilina), Nagybiccse (Bytča), Kiszucaújhely (Kysucké Nové Mesto), Csaca (Čadca), Túrócszentmárton (Martin), Stubnyafürdő (Turčianske Teplice) járások területére terjed ki.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

 • Amennyiben bajba kerül Szlovákiában, a következő tájékoztatás szerinti módokon lehet igénybe venni a konzul segítségét: Az állampolgárok konzuli védelme.
 • Tájékoztatás a konzuli költségekrőlKonzuli díjak  (a költségeket készpénzben nem, csak banki befizetéssel lehet rendezni - Szlovákiára a "Magyarországgal szomszédos országban" c. díjtáblázat vonatkozik)
 • Regisztráció konzuli védelemre-  amennyiben Szlovákiába utazik, javasoljuk, hogy regisztráljon a konzuli szolgálatnál, így szükség esetén könnyebben fel tudjuk venni Önnel, vagy hozzátartozóival a kapcsolatot.

Amennyiben Önnek bírósági/hivatalos/egyéb ügyintézés során, szlovák nyelvtudással kapcsolatban van szüksége segítségre:

 • A tolmácsok listája ezen a linken érhető el. A megjelenő oldalon a „Hľadajte jazyk alebo meno tlmočníka„ fehér színű téglalapba írja be a „maďarský” kifejezést és kattintson a mellette található „Hľadaj” lila színű gombra – ezt követően jelenik meg a magyar tolmácsok listája.
 • A fordítók listája ezen a linken érhető el. A megjelenő oldalon a „Hľadajte jazyk alebo meno tlmočníka„ fehér színű téglalapba írja be a „maďarský” kifejezést és kattintson a mellette található „Hľadaj” lila színű gombra – ezt követően jelenik meg a magyar fordítók listája.
 • A Szlovákiában hivatalosan bejegyzett, magyarul beszélő ügyvédek listáját a Szlovák Ügyvédi Kamara tartja nyilván, és ide kattintva érhető el. A megnyíló oldalon a szlovák székhelyű, magyar nyelven is beszélő ügyvédek kiszűrése a következő módon lehetséges: A link megnyitását követően a középső ablakban a „Vyhľadanie advokáta” megnevezésű ablakban állítsa át a nyelvet a „Jazykové znalosti” felirat mellett legördülő listából a „Madarsky” -ra, majd kattintson a „Vyhľadaj” barna színű gombra. A megjelenő névsorban az egyes nevekre kattintva további információt kap az ügyvédek elérhetőségéről és tevékenységéről.