Hírek

Konzinfo Utazom mobilalkalmazás

A Konzuli Szolgálat ingyenes mobil applikációja elérhető az ismert alkalmazás áruházakban! Töltse le Konzinfo Utazom mobilalkalmazásunkat!
Tovább

Felsőzellőn találkozott Szijjártó Péter külügyminiszter és Peter Žiga gazdasági miniszter

2019. november 25-én Szijjártó Péter miniszter úr Peter Žiga szlovák gazdasági miniszterrel Felsőzellőn (Veľké Zlievce), a magyar-szlovák gáz interkonnektor szlovák kompresszorállomásán áttekintette Közép-Európa, illetve Magyarország és Szlovákia gázellátásának 2020. január 1-e után várható alakulását.
Tovább

A pozsonyi Bibliotéka könyvvásár ünnepélyes megnyitója

2019. november 7-én megnyílt a 29. Bibliotéka Nemzetközi Könyvvásár Pozsonyban. A megnyitón, melyre az Incheba Expo kiállítási komplexum rendezvénytermében került sor, megjelent és beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Lubica Laššáková, szlovák kulturális miniszter, Martina Lubyová, iskolaügyi, tudományos és sport miniszter, Juraj Heger, a Szlovák Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke, Pavol Šajgalik a Szlovák Tudományos Akadémia elnöke valamint Alexander Rozin az Incheba Expo vezérigazgatója. A Bibliotéka díszvendége Magyarország volt. A könyvvásár eddigi történelmében ez volt az első díszvendégi szereplés.
Tovább

Téli gumi és hólánc használata Szlovákiában

Szlovákia magasabban fekvő területein az elmúlt hétvégén már havazott, ezért indokolt ismét röviden összefoglalnunk, hogy az autók milyen felszereltségét írják elő a helyi jogszabályok az útnak indulók számára.
Tovább