Hírek

Végső nyugalomra helyezték gróf Esterházy János hamvait Alsóbodokon

Ünnepélyes megemlékezés és egyházi szertartás keretében végső nyugalomra helyezték gróf Esterházy János egykori szlovákiai magyar politikusról.
Tovább

Magyar állami kitüntetés átadása

Augusztus 22-én Pető Tibor, Magyarország új pozsonyi nagykövete kitüntetéseket adott át négy felvidéki magyar személyiségnek. A nagykövet beszédében hangsúlyozta, olyan személyiségek kapnak kitüntetést, akik nemzetünkért dolgoznak, az elismerés azonban felelősséggel is jár.
Tovább

Az új kenyér és Szent István király ünnepe a Felvidéken

Augusztus 20-án, Szent István király napján a felvidéki magyarság is méltó módon emlékezett szent királyunkra és az ő örökségére: ezeréves államiságunkra.
Tovább

Selye János és a stresszelmélet dimenziói c. kiállítás

Az izgalom biológiája, Selye János és a stresszelmélet dimenziói címmel nyílt rollup kiállítás Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Comenius Egyetem Orvostudományi Karának szervezésében május 11-én a Comenius Egyetem Orvostudományi Karának aulájában. A budapesti Semmelweis Orvostörténeti Múzeum támogatóként – a korábban véget ért - Selye János kiállítási anyagát a Külgazdasági és Külügyminisztérium, illetve Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége rendelkezésére bocsátotta, aminek felhasználásával készült a Comenius Egyetem Orvostudományi Karán most bemutatott mostani kiállítási anyag. A tizenhárom panelből álló tárlatot Szabó József, Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője nyitotta meg, Karol Mičieta, a Comenius Egyetem rektora, Juraj Šteňo, a kar dékánja, valamint Eliška Kubíková, a kar dékán-helyettese társaságában.
Tovább

MEGÚJULÓ PROGRAMOK, LÁTVÁNYOSABB TŰZIJÁTÉK ÉS FOKOZOTT BIZTONSÁG AUGUSZTUS 20-ÁN

Látványosabb tűzijátékkal, színes programokkal és a biztonsági szempontok kiemelt kezelésével készül a kormány augusztus 20. megünneplésére. A magyar államiság megőrzésének fontosságáról és az ünnepi programsorozat részleteiről volt szó azon a sajtótájékoztatón, amelyet Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott az Országház Vadásztermében 2017. augusztus 10-én.
Tovább