Hírek

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója a 2020. májusi érettségi vizsgákkal kapcsolatban

Az Oktatási Hivatal 2020. április 30-án tájékoztatót tett közzé az idei magyarországi érettségi vizsgákkal kapcsolatban.
Tovább

Konzinfo Utazom mobilalkalmazás

A Konzuli Szolgálat ingyenes mobil applikációja elérhető az ismert alkalmazás áruházakban! Töltse le Konzinfo Utazom mobilalkalmazásunkat!
Tovább

Felsőzellőn találkozott Szijjártó Péter külügyminiszter és Peter Žiga gazdasági miniszter

2019. november 25-én Szijjártó Péter miniszter úr Peter Žiga szlovák gazdasági miniszterrel Felsőzellőn (Veľké Zlievce), a magyar-szlovák gáz interkonnektor szlovák kompresszorállomásán áttekintette Közép-Európa, illetve Magyarország és Szlovákia gázellátásának 2020. január 1-e után várható alakulását.
Tovább

A pozsonyi Bibliotéka könyvvásár ünnepélyes megnyitója

2019. november 7-én megnyílt a 29. Bibliotéka Nemzetközi Könyvvásár Pozsonyban. A megnyitón, melyre az Incheba Expo kiállítási komplexum rendezvénytermében került sor, megjelent és beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Lubica Laššáková, szlovák kulturális miniszter, Martina Lubyová, iskolaügyi, tudományos és sport miniszter, Juraj Heger, a Szlovák Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke, Pavol Šajgalik a Szlovák Tudományos Akadémia elnöke valamint Alexander Rozin az Incheba Expo vezérigazgatója. A Bibliotéka díszvendége Magyarország volt. A könyvvásár eddigi történelmében ez volt az első díszvendégi szereplés.
Tovább