A pozsonyi ferencesek templomában, 2017. december 18-án került sor a Pozsonyi Magyar Nagykövetség és a Magyar Intézet immár hagyományos karácsonyi koncertjére. A templomot megtöltő közönségnek művészi színvonalú előadásban lehetet része, hisz az idei koncerten a magyar népzene egyik megkerülhetetlen csillaga, a Kodály és Bartók Emlékdíjas, illetve Liszt Ferenc-díjas előadóművész Herczku Ágnes és Nikola Parov zeneszerző, producer, a magyar népzene és a világzene mesteri előadója lépett fel. Előadásukat Hegedűs Máté hegedűn, Herédi Zsombor pedig harmonikán kísérte. 
A koncert előtt Pető Tibor,
Magyarország pozsonyi nagykövete tartott üdvözlő beszédet, s karácsonyi jókívánságait  kifejezve megköszönte a magyar nagykövetséggel együttműködő partnerek egész évi munkáját és a magyar kultúra iránt érdeklődő közönség jelenlétét.

A nagy közönségsikert arató koncert után, az előző évek hagyományait követve az idén is jótékonysági gyűjtésre került sor. Ennek bevételét a nagycsaládosokat segítő civilszervezetek támogatására ajánlottuk fel.